muppetmannetjes

De mannetjes van de Muppetshow

In mijn hoofd is het wisselend druk en rustig. Als ik slaap is het er waarschijnlijk heel rustig, maar dat weet ik niet zeker, omdat ik dan slaap dus. Overdag is het soms druk en soms rustig. Ik mediteer elke ochtend. Soms noem ik dat ‘meditetteren’, omdat er dan heel veel drukte is van allerlei gedachten.
Als ik dingen doe die ik spannend vind, dan komen er stemmetjes die dingen gaan roepen. Ik kan ze soms bijna echt horen. Recent ontdekte ik dat de mannetjes van de Muppetshow bij mij inwonen. Ze leveren commentaar, roepen Boe en barsten in hoongelach uit bij bepaalde gedachten.

Vorige week bedacht ik dat ik minder in loondienst wil gaan werken om meer tijd voor mijn praktijk te hebben. Op het moment dat ik die wens hardop ging uitspreken begonnen ze met z’n tweeën. Wie ik wel niet dacht wie ik was. Hoe ik dan wel dacht om dit financieel voor elkaar te boksen. Of ik eigenlijk niet gewoon een beetje gek was geworden. Gevolgd door hun bekende hoongelach.
Ik vond het een hele ontdekking. Ik vind die mannetjes super grappig en ze blijken dus ook super storend te kunnen zijn. Bovendien waren ze er gewoon gaan zitten zonder te vragen en zonder zich netjes voor te stellen. Wist je dat ze namen hebben? Nee hè? Ik zou het voor je kunnen googlen, maar daarmee gaat mijn aandacht helemaal weg van waar het om gaat.

Toen ik eenmaal helder had dat zij het waren, ben ik tegen ze gaan praten. Ik heb ze uitgelegd dat ik begrijp dat ze dit doen om mij te beschermen. Ik waardeer dat en tegelijk heb ik dat niet meer nodig. Ik ben groot en sterk en kan mijn eigen boontjes doppen. En als dat een keer niet lukt weet ik bij wie ik niet meer moet zijn. Ik heb mijn waardering uitgesproken, ik heb ze bedankt voor hun klus en sindsdien is het een stuk rustiger. Ze mogen nu lekker van hun oude dag genieten.

PS: Ik ben daadwerkelijk minder in loondienst gaan werken.

5 1 vote
Artikel waardering
Abonneren
Abonneren op
guest

1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Robbert
Robbert
9 maanden geleden

Who hooho ho.😆😆😂
Leuk stukje hoor!!

Scroll naar boven
Stel hier je vraag