verdienmodellen

Ieuw? Verdienmodellen?

Dat klinkt als een woord van de Gladde Jongens en Meiden Academie. Van strak in pak bussinescoaches die grote bedragen cashen…. Brrrr….

Je mag het woord hierna weer vergeten, als je begrijpt wat ermee bedoeld wordt. En dan een ander woord vinden dat misschien beter bij jou past.

Maar voorlopig heb ik het toch even over verdienmodellen.
Een verdienmodel is gewoon een manier van geld verdienen.
Een pak melk verkopen. Spullen verkopen.

Voor jouw als coach, teacher, healer is het meest voor de hand liggende verdienmodel de sessies die je geeft. Eén-op-een. Uurtje-factuurtje.
Er zijn ook andere manieren. Misschien ken je ze al? Misschien heb je ze al? Misschien nog niet?

Je kunt pakketten aanbieden. Denk aan vijf sessies voor een bepaald bedrag. Vaak zijn een of twee sessies helemaal niet genoeg om aan een probleem te werken. Als je een pakket maakt van vijf sessies rond een bepaald thema waar jouw klant tegenaan kan lopen, dan kun je aan het eind samen kijken of jouw klant nog een of twee losse sessies wil boeken. Of misschien nog een ander pakket wil met een ander thema.

Als je les geeft kun je  strippenkaarten verkopen. Jouw klant koopt zoveel lessen die zij of hij binnen een bepaalde periode kan gebruiken. Mijn yogajuf doet dat. Ik vind dat fijn, omdat ik lange tijd te moe was om elke waak naar haar les te komen. Ik hoefde dan geen abonnement te kopen.
En ja, een abonnement is ook een verdienmodel. Handig als je bijvoorbeeld yogalessen geeft 😉

Een onlinecursus is ook een verdienmodel. Het leuke ervan is dat je de cursus één keer maakt en dat je er daarna bijna geen werk meer van hebt. Mensen kunnen die op hun eigen tijd volgen. Het verkópen ervan kan in het begin wel tijd en energie kosten.

Je kunt workshops geven van een middag. Trainingen van een aantal dagen achter elkaar. Of een dag(deel) per week over een langere periode. In een groep, individueel.
Een boek of een e-book verkopen dat jij hebt geschreven.
Online meetings kunnen ook een verdienmodel zijn. De keuze is reuze en het maakt het ook leuk.

Ik ben heel benieuwd naar jouw verdienmodel! Wat doe je al en wat wil je misschien gaan doen hier mee?

En nu mag je het woord vergeten 😉

0 0 votes
Artikel waardering
Abonneren
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll naar boven
Stel hier je vraag