you're okay

Je bent al goed

Ik zag een leuke opleiding. En een leuke workshop. En een leuke training.
Mijn mailbox stroomt over van al leuks dat er wordt aangeboden. En ook op Facebook komt de ene na de andere masterclass, training, cursus voorbij. Voor heel veel geld en ook gratis.
Gratis is daarbij eigenlijk niet echt gratis, want het kost tijd en energie. Dat ervaar ik de laatste tijd steeds meer. Alle tijd en energie die ik in een leuke gratis training stop, kan ik niet ergens anders aan besteden. Een waarheid als een koe, of niet?

Af en toe doe ik wel eens mee met een leuke challenge waarna meestal een geweldige masterclass komt, waarin dan een fantastisch aanbod voor een training of opleiding zit. Ik word daar altijd een beetje zenuwachtig van. Ik heb vanmorgen nog even snel mijn spaarpotje bekeken, omdat er weer iets leuks voorbij kwam. Niet voor € 10.000, maar voor € 350.
WHAAAT!?!? Dat is nog eens leuk!
Oh…. Per maand…. Werd het toch ook weer prijzig van.
Bovendien vraag ik me af of anderen ooit € 10.000 voor die opleiding betaald hebben.

Wat is de onrust? Bij mij is het toch nog steeds de angst dat ik iets mis. Dat ik niet goed genoeg ben en dat het dus altijd nog beter kan. De onrust duurt een paar uur, soms iets langer. Vaak moet je snel beslissen voor de waanzinnige korting. Daar zit psychologie achter. Als je namelijk wacht, ga je het waarschijnlijk niet doen. En dat geeft wel een beetje druk, want als je langer wacht, ga je meer betalen als je mee wilt doen. Dus dan kan je maar beter nu meteen meedoen, anders is het ook weer zonde van het geld.

Maar goed. Het gaat ook weer over. Ik heb genoeg gedaan om een goede coach te zijn. Ik kan genoeg, ik doe genoeg, ik BEN genoeg.

En dat geldt ook voor jou. Je hoeft geen uitgebreide opleiding te volgen om iets te leren wat je al in je hebt. Tenzij je het natuurlijk leuk vindt. Maar zeg niet tegen jezelf dat je geen goede coach kunt zijn, omdat je dit of dat nog niet hebt gedaan. Je hebt jezelf, je levenservaring en wat je verder al geleerd hebt. Jij bent je eigen bron waar je uit kunt putten wanneer je anderen helpt.
Jij bent genoeg. En je bent zéker góed genoeg.

Iedereen heeft gaven. Een gave is niet persé dat je helderziend bent of geweldig kunt zingen. Gaven zijn die dingen die jij hebt opgedaan in het leven. Jouw eigen unieke manier om om te gaan met moeilijkheden en mogelijkheden.

Misschien heb je nu alleen nog maar het verlangen om mensen te helpen en weet je nog niet hoe en waarmee? Maak dan eens een afspraak met mij. Dan kunnen we samen kijken wat jij nodig hebt om anderen te kunnen helpen. Ik spreek je graag!

plan je afspraak

0 0 votes
Artikel waardering
Abonneren
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll naar boven
Stel hier je vraag