Ik weet als geen ander hoe je kunt worstelen met het neerzetten van je praktijk en óók dat je hier echt doorheen komt. Mij heeft dat jaren gekost, maar dit hoeft in deze tijd echt geen jaren meer te duren. Met onze gezamenlijke inzet voel jij binnen de kortste keren dat je stevig in je praktijk staat omdat je jouw issues doorgewerkt hebt.

Over mij 1

Eén van de toverwoorden is uitreiken. Ik doe dat geregeld, omdat het mij helpt uit mijn hoofd te gaan en weer in verbinding te komen met mezelf. Verbinden is een ander toverwoord. En nog eentje: intuïtie. Intuïtie is een diep weten dat niet uit mijn gedachten komt, maar uit mijn lichaam. Ik ben nog steeds wel eens verbaasd wat er komt. En het allerbelangrijkste is dat ik van daaruit altijd een diep vertrouwen voel.

Er zijn ook in mijn leven dingen die ik soms moeilijk vind. De reflex is dan om met mijn hoofd, met mijn mind, een oplossing te bedenken. En dan loop ik vast. Doordat ik vanuit mijn hoofd bezig ben met Het Probleem, wordt er indirect niet om een oplossing gevraagd. Dat klinkt tegenstrijdig, maar ik geloof niet dat mijn hoofd oplossingen kan vinden voor dingen die in mijn gevoelswereld, mijn hart, liggen.

Als ik uitreik, dan kan ik weer verbinding maken met mezelf. Als ik uitreik naar iemand die niet bezig is met oplossingen te helpen bedenken, maar mij alleen maar vraagt of naar binnen te gaan en te voelen, dan komen er ineens antwoorden. Dan valt het kwartje weer en gaat het stromen. Ik ben dan weer in verbinding met mijn intuïtie, mijn innerlijke wijsheid. En dan kan ik weer verder.

Soms heb ik het nodig om me te verbinden met emoties die er zijn. Wanneer ik een ander mag vragen om een spiegel te zijn, kan het gevoel weer stromen. En ook dan dienen antwoorden zich aan.
Innerlijke processen kunnen zwaar zijn als je je ertegen verzet. En prachtig als je ze toelaat.
In alles wat ik in mijn leven heb gedaan op het gebied van zelfontwikkeling heb ik geleerd dat de snelheid hem zit in het vertragen. Stilstaan, voelen en dan stappen zetten. Gras groeit niet door eraan te trekken.
Dit betekent niet dat het nog jaren duurt om echt stevig in je praktijk te staan. Integendeel.

“If you want to go fast go slow.”

Ik ben echt gaan voelen hoe belangrijk het is om je eigen issues, blokkades en overtuigingen te transformeren om stevig in je praktijk te staan. Dit is een proces dat nooit stopt. Er komt altijd weer een nieuw laagje dat je kunt afpellen. Dit zul je merken als je op bepaalde dingen afknapt, ergens niet mee verder komt in je praktijk, cliënten aantrekt die eigenlijk niet bij je passen, niet het tarief te durft te vragen dat bij je dienst past, het gevoel hebt dat je heel hard moet werken om rond te komen, noem maar op.

Wil je weten wat ik voor je kan doen? Klik dan hier voor een gratis praktijkcheck.  

Wat valt er verder over mij te vertellen?
Ik woon vlak buiten het dorpje Lemele aan de voet van de Lemelerberg met mijn man en twee bijna volwassen dochters over wie ik me nog steeds verwonder.

Naast mijn praktijk heb ik een groot hart voor vluchtelingen. Ik werk als docent Nederlands als Tweede Taal (Nt2) en help mensen met een specifieke taalvraag door ze aan een taalcoach te koppelen.

Ik houd ervan om steeds weer dingen in mezelf en de De Mens te ontdekken. Ik vermoed dat ik dat mijn hele leven zal blijven doen.

Het begon met een cursus Rebirthing, al ruim een kwart eeuw geleden.
Daarna:

  • Opleiding Primal Rebirth therapeut – Aumm Instituut (Omkar Dingjan en Divyam Kranenburg)
  • Opleiding Co-Dependency – Aumm Instituut (Krishnananda, Amana, Vasumati)
  • Aantal modules Cranio Sacraal therapie – Etienne Peirsman
  • Essence training – Aumm Instituut (Vasumati Hancock)
  • Opleiding Touch of Matrix – Günther de Jong
  • Jaarprogramma – Robert Bridgeman
  • Lichter Leven Traject – Bridgeman (Aizo Krikke)
  • Manifesteren met je Bewustwordingspraktijk -Erik Verhagen
  • En heel veel individuele sessies

Ik houd van dingen proberen, nieuwe dingen onderzoeken. Ik houd van zingen met anderen. Ik houd van mensen.
Ik houd van mensen en vooral van wat er onder de buitenkant zit. Van wat er tevoorschijn komt als mensen iets van hun kwetsbaarheid laten zien. Of van hun passie. Of allebei.

Over mij 2

Gratis E-book Sta stevig in je praktijk

De gids voor iedereen die een bewustwordingspraktijk wil neerzetten, pas begonnen is of van koers wil veranderen. 

Scroll naar boven
Stel hier je vraag