ben ik in beeld

Stoeien met zichtbaarheid

Als je een bewustwordingspraktijk bent begonnen dan is het fijn dat mensen je weten te vinden.
Eén van de manieren is de vindbaarheid van je website in de zoekmachine. Dat heet SEO. Ik ben er wat over gaan lezen, heb wat filmpjes gezien en om eerlijk te zijn: ik begrijp er nog niet veel van. En ik weet ook nog niet of ik er wel wat van wìl begrijpen. Voor mijn gevoel moet je dan best heel veel doen.
Ik heb wel een website! Dat was een enorme klus, ik heb er heel lang over gedaan, ik heb geworsteld en geploeterd. En ik denk nu dat ik dit niet nog eens doe.
Er zijn talloze business coaches. De één zegt dat je je echt moet zorgen dat je zo ver mogelijk bovenaan komt te staan bij Google.
De ander zegt: je moet werken aan je e-mailmarketing. Weer een ander zegt, dat je je helemaal geen website nodig hebt, maar dat je je op social media moet richten. Offfff… social media heeft helemaal geen effect. Je ziet dat er overal ‘moet’ staat. Bij het woordje ‘moet’ of ‘moeten’ word ik altijd een beetje zenuwachtig in mijn buik. Mijn mind denkt dan al heel snel dat het niet goed is als ik iets niet doe wat moet. Dat ik eigenlijk al achterloop en dat ik alleen maar meer klanten krijg als ik daar heel hard voor werk.

Nou past heel hard werken helemaal niet bij mij. En moeten ook niet. Ik ben het meest gemotiveerd als ik doe wat ik leuk vind. Ik vond het maken van de website vaak niet leuk. Het hèbben ervan vind ik wèl leuk. Ik vind het leuk dat ik alles kan aanpassen, omgooien, veranderen. Ik vind het leuk om af en toe eens te kijken wat ik gemaakt heb. Ik heb ‘m trouwens niet helemaal ‘from scratch’ gemaakt. Ik had een programma gekocht waarin al het één en ander klaar stond. Het was alleen niet zo simpel als ik had gedacht. En het kostte héél véél tijd.

Dus een website is handig. Geen must. Of wel. Of niet. De meeste ondernemers die ik ken hebben er wel eentje, maar niet allemaal.
Facebook is handig. Handig als je vertrouwd bent met Facebook. Ik kan uren zoet zijn daar, los van dat ik het niet zo fris vind hoe ze met gegevens omgaan bijvoorbeeld.
Instagram is handig. Het is maar net wat bij jou past.
Ik heb een Facebookgroep: https://www.facebook.com/groups/stasteviginjepraktijk
Als je gaat zoeken op ‘Zichtbaar op Insta’ of ‘Zichtbaar op Facebook’ dan is er van alles te vinden.

Ennnnn…. ik ontmoet de laatste tijd steeds meer mensen die hun klanten manifesteren! Manifesteren gaat over vertrouwen. Over heel duidelijk voelen wie jij zoekt, wie jouw ideale klant is. Over heel duidelijk en zuiver voelen wat jij aanbiedt. Ik ben daarin aan het groeien. Als ik daar meer over weet en ervaren heb, laat ik je dat weten!

Meer blogs lezen?
https://saskiakuiling.com/blog/

5 1 vote
Artikel waardering
Abonneren
Abonneren op
guest

3 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Robbert
Robbert
2 jaren geleden

Mooi duidelijk verwoord waar veel mensen mee worstelen denk ik.
Iets doen waar je echt zelf in gelooft zal waarschijnlijk het beste werken
Bedankt voor deze woorden💚🙏

Alie Bruins Reflexzone
8 maanden geleden

Nou inderdaad het klinkt als een heel geploeter. Sinds een jaar heb ik de handschoen opgepakt en ben ik gaan facebook live-en.en dat ga ik minimaal 1000 dagen volhouden (dat is ruim 3 jaar. Het leverde me in eerste instantie niets op. Af en toe 1 persoon die dan voor ene paar keer bij me kwam. Tegelijkertijd ben ik gaan posten op facebook/Insta en later ook op LinkedIn. Insta heb ik laten vallen omdat ik hoorde dat facebook kijkt of de posts voldoende verschillend zijn. Nee ze zijn identiek. LinkedIn heb ik afgelopen jaar opgepakt en daar zie ik wel… Lees verder »

Scroll naar boven
Stel hier je vraag