IMG-20190730-WA0001

Ik draag graag bij

Ik draag graag bij aan een betere wereld, waarin mensen met respect en in liefde voor elkaar en de natuur leven. Een wereld waarin status geen rol speelt, waarin bronnen voor iedereen beschikbaar zijn. 

 

Ik geloof dat we een betere wereld in onze buitenwereld kunnen scheppen door een betere binnenwereld te creëren.  

Wanneer je met compassie naar jezelf en naar anderen kunt kijken, verdwijnen oordelen en veroordelingen. Wanneer we inzien dat er overvloed is voor iedereen hoeven we niet vast te houden aan ons bezit en kunnen we delen met iedereen. 

Het in mijns inziens belangrijk dat de mens zich veilig voelt in zichzelf. 
Als je je veilig voelt in jezelf, voel je je veilig in de wereld. Je durft uit te komen waar je voor staat en je kunt anderen respecteren in waar zij voor staan. Mensen die zich veilig voelen in zichzelf kunnen eenvoudig in harmonie met elkaar leven. Dit is een groot geschenk aan de wereld.

Het betekent dat je uit je comfortzone durft te gaan en daarmee nieuwe kwaliteiten in jezelf kunt ontdekken.

Je kunt groeien en transformeren naar een betere versie van jezelf. Je ‘monsters’ in de ogen kijken en je wonden helen. Er ontstaat een diep vertrouwen in jezelf en in de wereld.

Iedereen loopt kwetsuren en trauma op, dat begint al bij de geboorte waarin je vanuit de warme en veilige baarmoeder geboren wordt in kou, harde geluiden en fel licht. En voor sommigen van ons is zelfs de baarmoeder geen veilige plek geweest. Gedurende de eerste 6 à 7 jaar van je leven worden je overtuigingen over jezelf en over de wereld gevormd. Hier zijn we ons meestal totaal niet van bewust. Het kan betekenen dat je een bepaalde leegte in jezelf ervaart die niet te vullen lijkt. Het kan betekenen dat je voortdurend naar een vorm van bevestiging zoekt, omdat je die van binnen niet voelt.
Wanneer je de pijn, de wonden, het trauma niet heelt, blijf je in reactie op de buitenwereld. Je hebt misschien de verwachting dat iemand anders jouw ‘gat’ vult in een liefdesrelatie en loopt daarbij keer op keer tegen teleurstellingen aan. Of het lukt je maar steeds niet om voor jezelf op te komen en je grenzen liefdevol te stellen. Je blijft in oordeel over hoe het zou moeten zijn, hoe andere mensen zouden moeten doen.

Door het helen van jezelf heel je de wereld.
Er ontstaat liefdevol respect voor jezelf en voor de wereld om  je heen. Je gaat anderen met compassie zien en begrijpen dat zij allemaal hun eigen weg te gaan hebben.
Ook ontstaat er meer respect voor de aarde en alles wat erop de aarde leeft.

Het klinkt cliché, maar een betere wereld begint werkelijk bij jezelf! En ik kan je daarin een stukje op weg helpen.

0 0 votes
Artikel waardering
Abonneren
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll naar boven
Stel hier je vraag