wat doe jij eigenlijk

Wat doe jij nou eigenlijk?

Ik had een gesprek met iemand die bezig is met haar website en met het duidelijk maken wat zij doet als zij met een klant werkt. Ze kwam daar niet goed uit. “Hoe heet het nou wat ik doe? Ik kan dat niet goed uitleggen.”
Maar weet je dat dat helemaal niet zoveel uitmaakt? Ik hoor je nu al denken: “Huh? Hoezo?! Ik heb toch een opleiding gedaan om dit-of-dat te kunnen?” En dat is natuurlijk ook heel waardevol.

Maar ga nu eens uit van jouw klant. Deze heeft een probleem en wil een oplossing. Bijvoorbeeld: de klant heeft rugklachten en wil daarvan af. Grote kans dat zij of hij gaat googlen op ‘rugklachten’. Kleine kans dat zij of hij gaat googlen op ‘bioresonantie’ om maar iets te noemen.
Ga er dan eens vanuit dat jij heel goed weet hoe je iemand van z’n rugklachten af kunt helpen. Dan wordt dat jouw uithangbord, zeg maar. Hoe je dat doet is eigenlijk een beetje bijzaak, als de klant maar geholpen is.

“Ja hoor eens,” denk je nu misschien. “En mijn opleiding dan? Ik ben toch opgeleid tot bio-energetisch behandelaar? Ik geef toch bio-energetische behandelingen? Ik wil weten hoe ik uitleg hoe ik dat doe!” Bijvoorbeeld hè?
Stel je dan eens voor dat je op een verjaardag naast mijn zwager zit. Mijn zwager is heel praktisch ingesteld en ook geïnteresseerd in mensen. Die vraagt dan wat jij doet. En jij zegt dan: “Ik ben bio-energetisch behandelaar.”
“Goh, wat is dat dan?”
“Ik heb een speciale techniek en daarmee behandel ik mensen. Ik laat ze dan helemaal ontspannen en dan kan ik dingen met mijn handen doen en ik praat tegen ze en soms doe ik andere dingen.”
En voordat mijn zwager helemaal afhaakt, omdat hij geen flauw idee heeft waar het over gaat, vraagt hij: “En waar helpt dat dan voor?”
En dan zeg jij (!!!): “Het helpt heel goed bij rugklachten. Ik heb al veel mensen van hun rugklachten afgeholpen.”
En dan raakt mijn zwager geïnteresseerd, want hij heeft ook al een tijdje last van zijn rug en de oefeningen van de fysio helpen niet zo goed. Pas als hij snapt waar het goed voor is, wil hij misschien wel weten wat jij dan doet. Maar hij gaat vooral aan op dat hij bij jou van zijn rugklachten af kan komen.

Er zijn natuurlijk vele wegen om mensen te helpen. Jij hebt gekozen voor de weg die jij het mooiste vindt. Maar jou klant wil gewoon goed geholpen worden. En of je dat nou doet met bio-energetische behandelingen (ik heb dit net zelf bedacht, geloof ik) of met koud water of warm water of wat dan ook, dat is pas veel later aan de orde. Het is dan ook wel slim om een hoekje van jouw website (of in de ## van Instagram, of waar ook) jouw skills, opleidingen en trainingen te noemen. Maar dat is niet jouw binnenkomer.

Dus?
Wat doe jij eigenlijk? Je helpt mensen met een bepaalde klacht of een bepaalde wens. En die mag je gaan omschrijven.


En wat doe ik?
Ik help bewuste en spirituele ondernemers (jou!) met om stevig in hun praktijk te staan. We kijken samen naar wat jou tegenhoudt om echt te gaan staan met je praktijk. Ik help jou om af te rekenen met blokkades, belemmeringen en overtuigingen, zodat je je echt zelfverzekerd voelt als bewuste en spirituele ondernemer.

0 0 votes
Artikel waardering
Abonneren
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll naar boven
Stel hier je vraag