keep calm and take care

Zorg voor jezelf

Als coach heb je ook voor je eigen proces te zorgen. Ik heb zelf een fijne coach die ik kan boeken als ik vastloop of vast zit, of als er zoveel omhoog komt dat ik het niet in mijn eentje kan handelen. Mijn coach heeft ook een coach. En die heeft ook weer een coach.

Of je emmertje nu overvol is of juist helemaal leeg, je hebt het af en toe nodig om je ‘ramen te wassen’. En ook om nog dieper te gaan.
Alle goede therapeuten die ik ken en heb gehad doen dat.

Onder elke laag in jezelf zit een andere met andere thema’s of met diepere wortels van hetzelfde thema. Wat dat betreft is mijn leven ook mijn levenswérk, het houdt nooit op. Ik vind het naast intens ook intens boeiend wat er onder deze lagen vandaan komt. Zonder steeds weer te onderzoeken, uit te diepen en te ontdekken had ik niet kunnen werken zoals ik nu doe. Ik heb echt vertrouwen gekregen in mijn intuïtie en kan goed inzoomen op de cliënt. Ik kan mijn hoofd erbuiten laten en dat is echt noodzakelijk, want er komen thema’s langs die groot en eng lijken en als ik mijn intuïtie volg dan kan de cliënt de stap zetten die op dat moment nodig is.
Zorg goed voor jezelf.

Hoe doe je dat?
Zorg dat je niet teveel op een dag doet, dat er ruimte is tussen de afspraken en de andere dingen die je te doen hebt.
Mediteer dagelijks. Ik heb mediatie tot een onderdeel van mijn ochtendroutine gemaakt.
Zorg goed voor je lijf. Eet dingen waar je lichaam wat aan heeft. Eet dus gezond en voedzaam.
Wandel in de buitenlucht, het liefst in de natuur of in een park.
Laat je inspireren door anderen. Er zijn veel gratis online workshops, meditaties en potcasts te vinden.
Maak tijd om dingen te doen waar je blij van wordt.

Reik uit als dat nodig is. Misschien ben je lid van een of meer besloten facebookgroepen waar dat kan. Doe het ook. Vragen kan je zoveel geven. Of boek een sessie.

Zorg dus dat je eigen kanaal schoon is. Dan haal je veel meer voldoening uit de sessies die je geeft en zul je minder snel getriggerd worden door wat er mogelijk in de sessie gebeurt.

5 1 vote
Artikel waardering
Abonneren
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll naar boven
Stel hier je vraag